Mededelingen van Zwemschool Henricus

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes van Zwemschool Henricus. Onze zwemschool in Nijmegen heeft al 50 jaar ervaring in het geven van zwemlessen. Heel veel kinderen (en inmiddels volwassenen natuurlijk) hebben dus een zwemdiploma op zak dat behaald is bij Zwemschool Henricus in Nijmegen. Wilt u weten waar wij allemaal mee bezig zijn en alles lezen over het laatste nieuws op zwemlesgebied? Dat vindt u hier.

BELANGRIJKE INFORMATIE


Beste ouder/verzorger,
We zijn erg blij om komend weekend elke groep te kunnen laten herstarten! Zoals al aangegeven zal de vrijdag, uitgezonderd het diploma zwemmen nagenoeg hetzelfde zijn. We zijn helaas niet in de gelegenheid om de zaterdagochtend te huren, omdat er maar 1 activiteit in het zwembad mag plaatsvinden tegelijkertijd. Dit gaat ervoor zorgen dat we gaan lessen op de zaterdagmiddag.
We begrijpen dat dit wat organisatorische veranderingen met zich mee gaat brengen, maar we zijn vooral blij om jullie allemaal weer te mogen gaan helpen en gaan er gewoon samen het beste van maken! Vanwege de lengte van deze e-mail hierbij een opsomming van de onderwerpen:
1. Algemeen
2. Corona


1. Algemeen
Naast onze nieuwe mascotte Rikki en de filmpjes van zwemjuf Nienke hebben wij niet stilgezeten en de complete backoffice en monitoring gedigitaliseerd. Vanaf vrijdag werken wij de presentie en de voortgang van de kinderen bij via een tablet in de software van Zwemscore. Medio juni krijgen jullie als ouder/verzorgers ook toegang en daarmee inzage in dit systeem. Daarnaast hebben wij besloten in plaats van de nummers van het badje kleuren te gaan gebruiken, zodat het kind zelf kan zien in welke badje hij/zij zwemt. Het 50 meterbad wat wij gebruiken voor de diploma training en afzwemmen noemen wij vanaf nu bad 4.
Badje 1 = GROEN
Badje 2 = BLAUW
Badje 3 = ROOD

2. Corona
Zoals jullie begrijpen moeten wij en het Sportfondsenbad Nijmegen-West enkele maatregelingen nemen op basis van de RIVM richtlijnen en het WIZZ zwembadprotocol. Allereerst staat de veiligheid van de kinderen en onze instructeurs centraal. Wij adviseren onze instructeurs vanwege de eigen gezondheid niet het water in te gaan en een kind alleen aan te raken als dit strikt noodzakelijk is vanwege veiligheid. Mocht een medewerker toch besluiten het water in te gaan dan zal hij/zij proberen de 1.5 meter afstand te houden. Er is nog weinig bekend over het verspreidingsrisico van het Corona virus via water. In het kader daarvan heeft Sportfondsen net als andere zwembaden besloten om de hoeveelheid chloor te verhogen. De kurkjes, zuurstokken en andere materialen zullen dan ook in het water blijven, zodat ze gedesinfecteerd blijven. Als laatste hebben we gekeken wat wij als Zwemschool Henricus maximaal kunnen doen om de veiligheid van de badjes 1 (groen) te waarborgen als een kind nog niet volledig watervrij is. https://www.easyswim.com/nl/ zwemvestjes zijn daarvoor een geschikt hulpmiddel en deze hebben wij aangeschaft en kunnen wij indien nodig gebruiken. Daarnaast zal Karin Pardoel de ouders van de kinderen die net gestart waren even telefonisch informeren.
Kort samengevat:
- maximaal 1 ouder per kind
- volg de eventuele aanwijzingen op van de (corona) medewerker
- kom tijdig maar niet meer dan 10 min van tevoren
- de kleding en schoenen mogen niet in de kleedkamer blijven liggen
- als ouder wacht je tijdens de zwemles buiten
- houd je als volwassenen aan de 1.5 meter afstand
- je kind word opgehaald en teruggebracht op vooraf gesproken plek
- houd je aan de looproutes (bekijk onderstaande video)- spelen is helaas niet mogelijk tijdens deze periode
- EN meld je af als je kind of jijzelf klachten heeft
Bovenstaande "regels" vergen waarschijnlijk wat aanpassingsvermogen maar we willen met name verzoeken samen met ons het gezonde verstand en eigen verantwoordelijkheid te gebruiken. Alvast dank daarvoor namens ons team en Sportfondsen Nijmegen-WestMet vriendelijke groeten,

Team Zwemschool Henricus, Peer PullesZwemschool Henricus
Planetenstraat 65 
6543 VW Nijmegen


Postadres:
Postbus 1349 
6501 BH Nijmegen


Contactgegevens
T: 06 - 44 55 32 76
@: info@zwemschoolhenricus.nl
KVK 77013468

Privacyverklaring

Lestijden vrijdag

15.30 - 16.00 uur

16.05 - 16.35 uur

16.40 - 17.10 uur

17.15 - 17.45 uur

Lestijden zaterdag

09.15 - 09.45 uur

09.50 - 10.20 uur

10.25 - 10.55 uur

11.15 - 11.45 uur

11.50 - 12.20 uur

12.25 - 12.55 uur

13.00 - 13.30 uur

13.35 - 14.05 uur

14.05 - 14.35 uur